Téma: Pre začiatočníkov
Domov › Diskusné Fóra › Výbava, náčinie, viazanie múch › Pre začiatočníkov
Označené ako: nymfa
- This topic has 83 odpovedí, 15 hlasov, and was last updated pred 1 years, 8 months by Kubiak.
-
AutorPríspevky
-
14. mája 2020 o 9:06 #1799SamaelÚčastník (Participant)
Pokiaľ sa chceš učiť čisto hádzať, tak to môžeš ísť robiť aj na nejaké jazero, ktoré máš v povolenke a nie sú tam zarastené brehy.
21. mája 2020 o 14:27 #1830AndrejÚčastník (Participant)Zdravím. Chcem sa opýtať jednú otázku. Na mojej udici Greys GR40 Aftma 4 sa zlomila špička prútu. Viete niekto či by sa niekde nedal zohnať iba tento jeden diel ?
21. mája 2020 o 14:31 #1831SamaelÚčastník (Participant)Ahoj a skusal si sa opytat tam, kde si ho kupil alebo si ho kupoval z druhej ruky?
21. mája 2020 o 14:35 #1832StanleyÚčastník (Participant)Ahoj, skús zavolať do Piešťan do slavie, ja som tam kupoval prút greys a vravel že vie zohnať aj náhradné časti
21. mája 2020 o 20:50 #1834AndrejÚčastník (Participant)Ďakujem. Vyskúšam. A máte niekto skúsenosť že sa dajú takto kúpiť jednotlivé diely ako náhradné diely?
21. mája 2020 o 21:39 #1835ceskieKeymasterSeriozny predajca ti preda nahradny diel (okrem rucky) za cenu = (povodna cena / pocet dielov). Inak zo Slavie som uz objednaval nahrandy diel na GR70 a bezproblemov, za nejake 2-3 tyzdne som ho mal doma, co je super. Problem je to s premiovymi znackami, Hardy, Sage atd., tie na vychodoeuropsky trh proste j.bu, od nich som este nahradny diel nikdy nevyriesil.
22. mája 2020 o 12:52 #1836MieroslavÚčastník (Participant)Ja som zlomil na jeseň špičku na sage prute, kt. uz mal 5 6 rokov, a cez shop thymallus RK mi to poslali na reklamaciu do tovarne a normalne mi poslali novy diel z ameriky 🙂 dozivotna zaruka ma zmysel.
22. mája 2020 o 14:05 #1837IvčoÚčastník (Participant)s greys problem nie je ja som zlomenu spicku riesil v esoxe kde som ho zakupil a do 2t som to mal tu cena do 40€ (prut stal okolo 250€)
22. mája 2020 o 15:09 #1838SamaelÚčastník (Participant)Ja som zlomil špičku na scierra salis a keďže som ho nekupoval v obchode na SK, tak som to riešil so salesrepom v ČR, trvalo to síce trochu dlhšie, ale špičku som nakoniec dostal za nejakých 35 eurášov aj s dopravou.
25. mája 2020 o 20:19 #1852AndrejÚčastník (Participant)Zdravím. Chcel by som začať s viazaním mušiek a preto by som sa chcel na vás obrátiť s pár otázkami. Aké príslušenstvo na viazanie mušiek mi na začiatok bude stačiť? Začať by som chcel s muškou red tag. Materiál by som chcel objednať s flydk.sk Aký materiál budem potrebovať korektné na tento druh mušky? Keď som si chcel niečo objednať tak som sa nevedel v tom množstve materiálu zorientovať.
26. mája 2020 o 4:05 #1857SamaelÚčastník (Participant)Ahoj, ak nechceš na začiatok investovať veľa, tak skús začať na tomto odkaz na webstránku. Tiež som na takom začínal a mucha sa na tom uviazať dá aj strímer. Časom asi bude treba lepší zverák a tak, ale kupovať na začiatok nejaký drahý zverák asi nemá zmysel, keď nevieš, či pritom ostaneš.
26. mája 2020 o 4:06 #1858SamaelÚčastník (Participant)Aj tu máš ešte odkaz na webstránku1.
26. mája 2020 o 5:14 #1859SamaelÚčastník (Participant)Viazanie red tag odkaz na video, keďže on má rotačný zverák, ktorý ty asi nebudeš mať, tak srpky alebo ako sa to volá z pera páva budeš navíjať rukou okolo háčika ako aj pierko z hrdzavého skalpu kohúta. Pozri videá na youtube, sú tam aj také, kde to navíjajú rukami.
27. mája 2020 o 10:16 #1862MieroslavÚčastník (Participant)Cau Andrej,
na zaciatok by bude stacit zveracik, bobina (to co drzi nit) a par zakladnych materialov. Ja viazem 90% musiek z tychto matrosov:
pero bazanta (pheasant tail)
Pero pava
Srst zajaca alebo kralika (hare dubbing)
synteticky dubbing (spectra, flash..)
par farebnych nitiek na spustace (cervena oranzova)
CDC perie (nozicky a kridelka)
quill (otrhane srpky)S tymto naviazes fakt vacsinu zakladnych vzorov, nemusis mat toho vela 🙂
31. mája 2020 o 9:11 #1864SamaelÚčastník (Participant)Ahojte chlapi, prosím Vás potreboval by som poradiť, čím urobiť na tmavo-zelenú muškársku šnúru nejakú reflexnú značku? Musí to byť však niečo, čo nebude brániť vyhadzovaniu šnúry. Čiže nejaká fixa alebo nejaký marker alebo niečo také, aby to nedrhlo v očkách. Ďakujem.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.