Muškárenie na Slovensku

Téma: Pre začiatočníkov

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 83 )
  • Autor
    Ivčo
    Účastník (Participant)

je toho vela, vela surfujem po angl strankach a vela citam a vela sa dozviem, existuje kopec cenovo dostupnych a vybornych snur a maxcatch medzi ne urcite patri

Samael
    Účastník (Participant)

Áno, tá maxcatch hlava lieta fakt dobre, to sa musí nechať, mám 650grainsovu a kľudne by som na ňu chytal. Čo mi ale vadí, že tá šnúra neskutočne smrdí 🙂 to robí asi to PVC, je menej poddajná a čo ma štve, že má fakt dosť hrubé faktory slučky, ale dá sa na ňu úplne normálne chytať.

Neber to prosím v zlom, nemám potrebu niekoho presviedčať, lebo každý si môže vybrať a každý má nejakú svoju výbavu, na ktorú je zvyknutý. Rybačka má byť o rybách a o tom, že človek je vonku.

Veľa zdaru do pekných úlovkov prajem, budem sa tešiť na fotky.

Ivčo
    Účastník (Participant)

v poho, zrejme vsetky lacnejsie su pvc (alebo nylon u priesvitnej intermedialky), vypachne to len ju treba viac pouzit, aj nove auto smrdi jak hovado, a dost dlho, vsetky maju trochu pamat aj to airflo, treba to vysponovat/vyrovnat trochu pred chytanim a potom uz dobre, nuz je to kus kabla… cim viac grains… 650 je uz riadny (ja mam naj 530 na switch 11’6#7/8 ostatne menej, 200 napr na switch 11’#3…)

Samael
    Účastník (Participant)

Ivčo>Tipujem dobre, že ty si Ivan N.?

ceskie
    Keymaster

K tým DTFkám, neviem si osobne predstaviť sušiť napr. na Rudave /potoku s pomalu a nízkou vodou/ s WFkom… a zároveň, to je aj jediná situácia, keď mne osobne treba double taper 😀 Na krátku vzdialenosť je ten pomaly padajúci chvostík šnúry fajn… a jasné, dá sa aj WFko citlivo pribrzdiť pred dopadom na hladinu a výsledok je presne ten istý.
    K double šnúram, momentálne síce hlavné lajny mám RIO ale ďaľšie hlavy už kúpim hocičo, podľa potreby grains a tvaru hlavy. Hlavne pri skagit/scandi to je skoro jedno, cez očká nelezú a nejaká prieťažnosť jadra atď. je tam šum a fuk, keďze sú len o čosi dlhšie ako šnúrky do topánok 😀 Jedine running by som už iný ako RIO nekúpil. Neviem, ako to v RIO robia, ale jednoducho ich runningy sa ne-mo-ta-jú… a mal som už aj Čínu, aj Airflo.

Ivčo
    Účastník (Participant)

jo

Samael
    Účastník (Participant)

Ivčo> To si mal hneď povedať 🙂 Ale nie, však sme normál pokecali. Som rád, že si sa sem pridal, uvidíme tu pekné ryby a bude sa aj čo naučiť pre mňa aj pre ostatných.

• Táto odpoveď bola upravená pred 4 years, 5 months používateľom Samael.
    Ivčo
    Účastník (Participant)

veď v poho…

Majeno92
    Účastník (Participant)

Prosím vás páni, je normálne že sa mi zlomila muškárka po dvoch týždňoch? Je pravda že sú až tak krehké? Zdeklamovqli mi to bez problémov a mám na ceste novú, ale musím sa spýtať. Vietor mi sfúkol muchu, trafila mi udicu pod tretím očkom a puk. Nebola to ani zaťažená mucha. To fakt treba byť až tak prehnane opatrný pri nahadzovaní? Ďakujem

Samael
    Účastník (Participant)

Pokiaľ si ju dobre trafil „na správne miesto“, tak je to možné. Karbón je výborný materiál, ale je krehký. Môže vzniknúť prasklina a pri zaťažení sa potom zlomí. Hlavne pri zaťažených muchách treba opatrne, aby nepráskla do blanku. Buď rád, že ti ju zreklamovali 🙂

Majeno92
    Účastník (Participant)

Našťastie má kamarát známeho v thymalluse v RK. Inak by nebola šanca, hlavne teraz v tejto situácií by som na reklamačku čakal dva mesiace. Ďik za info budem si dáva5 väčší pozor. Problém je že v ba je bezvetrie 3 dni do roka ?

ceskie
    Keymaster

Čo to bol za blank? Tiež som už polámal zopár prútov ale toto sa mi stávalo keď prút dostal pár desiatok šúp s 5 mm thungstenom, nie po jednom ťuknutí. Na 99% bol buchnutý pri preprave alebo výrobná vada. Ale treba nato dávať pozor ak sa dá… Btw. väčšina výrobcov vie poslať ktorýkoľvek diel – okrem prvého – za cenu (obstarávacia cena / počet dielov). Okrem nadutých Angličanov z Hardy, tí ma zatiaľ vždy odignorovali (ale čo z toho, keď nieto lepšieho blanku na svete ako Sintrix od Hardy 😀 niekedy majú vypredané aj pol roka dopredu).

…a keď už ich chválim tak aj napíšem v čom je ten blank taký účasný. Nie je to uhlík ale vrstvená zmes sklolaminát x živica. Je citeľne rýchlejší ako uhlík (výhoda pre presnú kontrolu šnúry pri nahadzovaní – prút je permantnene vystretý, neosciluje) a navyše takáto zmes nie je až tak krehká a je mimoriadne pevná. Kto má ale z akéhokoľvek dôvodu radšej pomalšie blanky určite nadšený nebude.

• Táto odpoveď bola upravená pred 4 years, 5 months používateľom ceskie.
    Samael
    Účastník (Participant)

Pokiaľ si dobre pamätám, tak Majeno si kúpil Shakespeare Agility 2 9ft6 aftma7, tak asi ten blank, ale možno si dobre nepamätám.

Majeno92
    Účastník (Participant)

Presne tak. No poučil som sa, budem opatrnejší. Čo písal Ceskie ma celkom zaujalo pozrem tie paličky, aj keď suma bude zrejme uletená, už v minulosti som mal problém s jedným prútom z uhlíka, zrejme mi ten materiál neni súdený alebo mám proste smolu.

Ivčo
    Účastník (Participant)

Nezatazena mucha by to to ustrelit urcite nemala, lacne pruty mozu lahsie prasknut, ten shakespeare nie je uplne zly prut pocitovo, kamos ho nosi ako lacnu “zalozku” pre pripad ze zlomi svoj oblubeny drahsi, ak ti uznali reklamaciu tak fajn je to o tom ako pristupuje k tomu vyrobca ale vzhladom na cenu je to dost “masovka” a vyrobne naklady su tak nizke ze sa s tym zrejme “neseru” a menia kus za kus, ale hej stalo sa to uz mnohym muskarom aj u drahych prutoch ze im to ustrelil tgn, ale kludne mozes mat ten blank uz niekde nacaty a nemusis vediet, to mas ako s hokejkami, je to tiez samy uhkik a znesie to strasne vela (a cim dalej tym viac) ale niekedy zrazu citim ze to nie je ono ze to lieta nejako inak a nie ako by malo pritom normalne to pruzi nic nehrka nepula ale … na prvy dojem vsetko ok ale niekde je uz vnutorna struktura nacata.. ber to ako fakt… ze stane sa aj najlepsim.

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 16 až 30 (z celkového počtu 83 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.