Muškárenie na Slovensku

Téma: Pre začiatočníkov

Označené ako: 

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 83 )
  • Autor
    Ivčo
    Účastník (Participant)

s 1 prutom si aj tak nevystacis, otazka casu iba ?

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

S tým prasknutím toho prútu je to také ošemetné a je pravda, že normálna mucha by to spraviť nemala, ale ja som raz v jednej diskusii čítal, že sa to stalo jednému típkovi. No mohla tam byť nejaká zrada ako písal Ceskie, že bol už načatý alebo niečo a proste došlo k „správnemu“ trafeniu na „správne“ miesto a blank pošiel. Mne sa raz stalo, že som dobre zaťaženú nymfu práskol tiež do blanku, rana riadna, ale blank zatiaľ drží, no keby sa zlomil, tak neumriem, lebo to nie je drahý prút.

+0 hlasov
    duran
    Účastník (Participant)

Pani zaujímalo by ma ako je to s tými koncovkami… (na konci to očko kam sa potom dava nadvazec)…. Dajú sa meniť alebo ake použitivate vy? Poprípade tie indikátory záberu ako to funguje…

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

To myslis asi tie rychlospojky? Rychlospojky sa nemenia, teda ak sa nejak neposkodi alebo nieco a treba ju vymenit.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Nail knot je v pohode pouzitelmy na spojenie nadvazca a snury, tiez som ho vyskusal. Nevyhoda je, ze sa moc nehodi tam, kde treba menit nadvazce alebo sa chce na koniec snury dat nejaky leader alebo sink tip. Je sice mozne urobit z mono alebo floraca slucku a tu nail knotom spojit so snurou, ale to uz je dalsi uzol. Preto ja preferujem bud vyviazanie slucky priamo zo snury a zaliatie lepidlom aquasure alebo dobru rychlospojku a jej poistenie zaliatim aquasure. Ja vsak nechytam na suche muchy a snury mi zacinaju na aftma 6 a su uz len hrubsie a hrubsie 🙂 Nail knot nie je zatazovo najlepsi sposob spojenia, ale pre urcite sposoby muskarenia je absolutne postacujuci.

+0 hlasov
    Ivčo
    Účastník (Participant)

Duran, skus si o tej muskarine aj KONECNE ASPON NIECO precitat ak mas o nu normalny zaujem kym sa budes a vypytovat na naozaj uplne trivialnosti, to je ako keby si sa pytal ako sa startuje auto, prepac… nie ze by som ti nechcel/nemohol poradit ale lenivost nemam rad, nic v zlom… najdes toho naozaj dost… rychlospojka + navazec spoj “loop to loop”

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Ivan, veď ho nechaj, je asi úplný začiatočník, tak má v tom guláš. Vysvetlíme mu základné veci a on sa chytí.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Stanley položil otázku: Zdravím vás, prosím poraďte, kde sa vybrať v okolí Bratislavy muškariť, začínam muškariť tak za každú radu budem veľmi vďačny

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Samael odpovedal: Ahoj, vítame ťa na webovej stránke. Veríme, že sa tu budeš cítiť dobre. Poprosím ťa, tvoju otázku dať do rubriky Diskusia, ktorú tu máme. Vhodné by bolo, keby si v rámci svojej otázky uviedol aj či už máš nejakú muškársku výbavu alebo či sa len nejakú chystáš kúpiť a čo momentálne o muškárení vieš. Zatiaľ takto.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Stanley odpovedal: Ďakujem veľmi pekne za usmernenie, ešte sa tu neviem orientovať. Muškarsku výbavu mám, ale prax a skúsenosti žiadne, nejaké muchy som umotal. A rád by som to chcel vyskúšať v praxi.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Stanley> Aký máš muškársky prút (dĺžka, aftma)? Máš vysoké čižmy alebo prsačky?

+0 hlasov
    Stanley
    Účastník (Participant)

Prút mám greys aftma 5, 9″
    Šnúra wf5f, prsačky zatiaľ nemám, plánoval som skúšať chytať z brehu.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Na týchto nížinných riekach sa často nedá vôbec brodiť-musíš vedieť miesta, kde sa dá vliezť do vody, nahadzovanie z brehu problém, lebo brehy sú často zarastené a pri jednoručnom prúte potrebuješ švihať aj dozadu a oberanie a trhanie mušiek alebo strímrov z vegetácie nie je veľká zábava. Určite doporučujem časom kúpiť vysoké čižmy alebo rovno prsačky, lebo časom človek nájde miesta, kde sa dá brodiť, ale sa dá brodiť obmedzene. Pre úplného začiatočníka by som odporúčal na vyskúšanie Čiernu vodu za Sencom, ako je kruháč, kde sa ide na Šamorín. Tam pod mostíkom cez Čiernu vodu sa dá v pohode nahadzovať, nie je tam zarastené breh. Potom sa ešte dá ísť v BA na Dunaj, zo strany od ekonomickej univerzity, tam sa dá aj z brehu, lebo sú tam pláže, ale či tam z brehu niečo chytíš neviem, no vyskúšať a učiť nahadzovať atď… sa tam v pohode dá.

Muškáriť v týchto nížinných podmienkach nie je ľahké, ale dá sa, čo vidno aj na našej stránke, len to chce silnú vôlu, výdrž a často aj adekvátne vybavenie. Držím ti palce, aby si vydržal a aby sa ti darilo. Treba rátať s tým, že úlovky prídu časom. Na tejto stránke je od Ceskieho hodne materiálu, ktorý si je možné naštudovať a niečo sa teoreticky priučiť a samozrejme na internete je toho tiež dosť, aj keď väčšina muškárov píše o pstruhových vodách.

+0 hlasov
    Samael
    Účastník (Participant)

Som si normálne trochu privlastnil túto stránku 🙂 Ceskie mi odpustí, on vie, ako som to myslel s tou našou stránkou 🙂

+0 hlasov
    Stanley
    Účastník (Participant)

Samael, ďakujem za radu, začiatky sú vždy ťažké, s tým ja rátam. Brodaky budú čoskoro, ale dovtedy sa budem učiť hádzať z brehu.o Čiernej vode som už niečo čítal a určite tam pôjdem pozrieť.momentalne mám len miestne kaprove povolenie, a tam čierna voda asi nieje. Mám v tom ešte chaos, len od včera mám papiere ?

+0 hlasov
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 31 až 45 (z celkového počtu 83 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.