Téma: Technika lovu vs rybársky zákon
Domov › Diskusné Fóra › Muškárenie – technika a lov rýb › Technika lovu vs rybársky zákon
- This topic has 4 odpovede, 3 hlasy, and was last updated pred 4 years, 7 months by ceskie.
-
AutorPríspevky
-
3. mája 2020 o 11:54 #1774SamaelÚčastník (Participant)
Ahojte páni, chcem Vás poprosiť o radu, lebo si nie som istý. Môžem pri muškárení na kaprových vodách u nás mať na konci nadväzca menší brok rexp. malé olovko alebo iba záťažovku? Vďaka.
3. mája 2020 o 20:56 #1775SamaelÚčastník (Participant)Asi mi to nezobrazuje na úvodnej stránke webu, tak ešte raz píšem. Pekne Vás poprosím o radu na vyššie položenú otázku. Ďakujem.
4. mája 2020 o 13:32 #1777IvčoÚčastník (Participant)NEMÔŽEŠ, riesi to vyhláška k zákonu o rybárstve “zaťaženie mušiek musí byť súčasťou mušky”…
§ 18
Spôsoby lovu rýb
….
5) Lov rýb muškárením je spôsob lovu rýb jednou udicou, ktorá sa skladá z muškárskeho prúta, muškárskeho navijaka, muškárskej šnúry a nadväzca s použitím umelých mušiek ako nástrahy. Zaťaženie mušiek musí byť súčasťou mušky. Pri tomto spôsobe lovu nemôže byť nahodená ďalšia udica. Lov rýb muškárskou udicou v lipňových vodách s použitím strímra nad 10 cm ako nástrahy sa považuje za lov rýb muškárením pri love hlavátky.4. mája 2020 o 20:58 #1778SamaelÚčastník (Participant)Ďakujem Ivan, no vidím, že by som mal oprášiť knižku so zákonu, ale tušil som to. Tak potrhám zopár záťažoviek.
4. mája 2020 o 22:13 #1782ceskieKeymasterJa ešte pre úplnosť dodám z opačného konca – rovnako sa nesmie používať plaváčik (na pstruhových vodách). Túto funkciu môže plniť napr. suchá mucha z molitanu (…)
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.