Odpoveď na: Pre začiatočníkov
Domov › Diskusné Fóra › Výbava, náčinie, viazanie múch › Pre začiatočníkov › Odpoveď na: Pre začiatočníkov
Zdravím. Tak v tomto ti môžem pomôcť. Prešiel som si s tým od začiatku tejto sezóny kedy som sa rozhodol, že zanechám po 30 rokoch plech a skúsim to inak. Tiež chytám na malých, zarastených potokoch a zo začiatku som používal prút aftma 6, 2,7m dlhý – celé zle. Potom som si kúpil presne to čo navrhuješ Sigma supra fly 2,1 m aftma 3 a spokojnosť. Naučil som sa s tým hádzať v podstate všade. Nestojí veľa keď to zlomíš nič sa nedeje. Šnúra DT aftma 3, kupil som taku lacnejšiu uvidím budem mať k tomuto otázku na skúsenejších kolegov. Naviják Hanák Stream2 – úplne stačí a brzda super. Muchy objednavam tu: https://www.fish-fishingflies.co.uk/ ceny sú o polovicu lacnejšie ako na slovenských a českých strankach a za týždeň je to u teba. A este jedna vec. V košíku vždy nosím takú malú skladaciu pílku – veľmi niekedy užitočná.
Mňa to úplne pohltilo, chodím 2-3 krát do týždňa a buducu sezónu chcem skúsiť iné revíry lebo to čo sa robí teraz v pstruhových potokoch v niektorých organizáciách je tragédia. 2 dni pred sezónou nasadia pstruha dúhového 30-40 cm to sa vychytá za týždeň a potom chodíš a nič..ale to je iná téma a na dlhú diskusiu, hlavne lamentujú všetci, že pstruh potočný sa straca z našich revírov:)
Mam aj ja jednu otázku. Čo ma stále privádza niekedy k šialenstvu je ako sa mi šnúra omotá okolo špičky pruta. Stačí aby sa na sekundu povolila a je to tam. Je to šnúrou? Poradte prosím.. dík