Muškárenie na Slovensku

Odpoveď na: Pre začiatočníkov

Domov Diskusné Fóra Výbava, náčinie, viazanie múch Pre začiatočníkov Odpoveď na: Pre začiatočníkov

Samael
Účastník (Participant)

Samson> Ahoj, čo sa týka malých horských potokov a múch, tak na to je tu skôr Ceskie, ja skôr strímrujem. No myslím, že prútom aftma 3 alebo tou 4kou vo vhodnej veľkosti asi moc nepokazíš. Čo sa týka prútov Shakespeare Sigma Supra, tak som ho mal ešte minulý týždeň v 6ke doma. Nižšie aftma som ale nikdy nedržal v ruke. V 6ke je to medium-fast prút, čo ani aj píšu o týchto prútoch. Za tie prachy to pre začiatočníka nie je zlé. Bohužiaľ korok na tých prútoch je nič moc. Mne osobne sa na tej 6ke rozpadol korok, resp. rozmočil – rozdrolil, ale to preto, že som hodne strímroval a korok sa dosť máčal, pokiaľ som chytal iba na muchu, tak držal. Ťažko povedať, či by sa to stalo aj na inom kuse, ale možné to je, lebo pri cene toho prútu tam asi ťažko môžu dať veľmi kvalitný korok. Agility Rise2 je vraj dosť mäkký prút som počul, ale v ruke som ho nikdy nemal. Šnúru nemusíš ísť veľmi omakávať do obchodu, skôr ide o to, či chceš nejakú DT na jemnú prezentáciu alebo WF, no na malých horských potokoch na muchu kľudne aj DTčku, keď nepotrebuješ ďaleko hádzať. Koľko EUR si ochotný dať za šnúru? Snáď ti ešte poradí viac Ceskie alebo ma opraví, ak som niečo po….