Muškárenie na Slovensku

Odpoveď na: Pre začiatočníkov

Domov Diskusné Fóra Výbava, náčinie, viazanie múch Pre začiatočníkov Odpoveď na: Pre začiatočníkov

ceskie
Keymaster

Čo to bol za blank? Tiež som už polámal zopár prútov ale toto sa mi stávalo keď prút dostal pár desiatok šúp s 5 mm thungstenom, nie po jednom ťuknutí. Na 99% bol buchnutý pri preprave alebo výrobná vada. Ale treba nato dávať pozor ak sa dá… Btw. väčšina výrobcov vie poslať ktorýkoľvek diel – okrem prvého – za cenu (obstarávacia cena / počet dielov). Okrem nadutých Angličanov z Hardy, tí ma zatiaľ vždy odignorovali (ale čo z toho, keď nieto lepšieho blanku na svete ako Sintrix od Hardy 😀 niekedy majú vypredané aj pol roka dopredu).

…a keď už ich chválim tak aj napíšem v čom je ten blank taký účasný. Nie je to uhlík ale vrstvená zmes sklolaminát x živica. Je citeľne rýchlejší ako uhlík (výhoda pre presnú kontrolu šnúry pri nahadzovaní – prút je permantnene vystretý, neosciluje) a navyše takáto zmes nie je až tak krehká a je mimoriadne pevná. Kto má ale z akéhokoľvek dôvodu radšej pomalšie blanky určite nadšený nebude.

• Táto odpoveď bola upravená pred 4 years, 4 months používateľom ceskie.