Muškárenie na Slovensku

Odpoveď na: Otázky k revírom v SR

Samael
Účastník (Participant)

Otázka od užívateľa Aleš: Ahoj přátelé muškaři,

s manželkou jsme nadšení muškaři (mírně pokročilí, žádní experti) a protože včera jsme se definitivně dozvěděli, že nám nevyjde plánovaná říjnová dovolená v Izraeli, tak jsme se operativně rozhodli, že vyrazíme v září (8. 9. – 19.9.) na ryby na Slovensko.

Bohužel nemám ve svém okolí nikoho, kdo by měl nějaké hlubší znalosti o rybaření na Slovensku, tak jsem trochu zapátral po internetu a snažil se poskládat informace dohromady. Při hledání informací jsem narazil na tento web, kde jsem našel pro mne spoustu zajímavých informací – díky za něj!

Jsme rybáři, kteří si raději zachytají menší ryby v hezké přírodě, než aby lovili trofejní ryby. Také nechytáme pro maso, všechny ryby poctivě pouštíme zpět. V Čechách chodíme nejvíce na Ohře, dále máme rádi jihočeské řeky (Vltava, Otava, Volyňka). Nejčastěji chytáme na „francouze“, když jsou vhodné podmínky, tak samozřejmě „sušíme“, zřídka kdy i streamrujeme.

Z příspěvků, článků na netu jsem pochopil, že jsou pro nás zajímavé revíry: Revúca, Váh u Ružomberku, Váh u Liptovského Hrádku, Belá a Poprad. Případně jsme schopni si ještě udělat výlet na Hron či Dunajec (ale tady u Dunajce si nejsem jistý, jestli by to nebylo nad naše schopnosti.). Nevím, jak může být zajímavý revír lesů SR Čierny Váh (nejsme příznivci jezerního muškaření, takže mluvím o řece).

Dotazy?
Nezapomněl jsem na nějaký zajímavý pstruhový/lipanový revír?
Ad Belá: raději 1a nebo 1b?
Ad Poprad: doporučujete úsek mezi Popradem a