Odpoveď na: Pre začiatočníkov
Domov › Diskusné Fóra › Výbava, náčinie, viazanie múch › Pre začiatočníkov › Odpoveď na: Pre začiatočníkov
… pár slov k šnúram… kto chce/potrebuje veľa šnúr a/alebo si nemôže dovoliť kupovať značkové za 40-60€ doporučujem z vlastnej skúsenosti šnúry z aliexpress (najlepšie má maxcatch) ale kľudne aj iné odtiaľ, mám lacné zhruba od 8€ až po drahšie do 20€, ubezpečujem všetkých “pochybovačov” že fungujú absolútne 100% a vydržia dlho, aj menej priateľské zaobchádzanie, mám obyčajné WF1 a WF2 a WF3 za asi 8€ na sušenie (používa ich aj kamoš čo roky pretekárčil a iba si pochvaľuje) potom mám WF3 s inou hlavou, ďalej obyč. WF4, WF6 pomalú intermediálku, potom s kratšou ťažsou hlavou na strímrovanie WF6/8/9/10 a ešte asi zo 6 rôznych strelných hláv… väčšinou je tam aj nákres profilu hlavy takže dá sa zorientovať (kto je už pokročilejší) ktorá z nich je vhodnejšia na sušenie alebo jazero alebo strímer… ALE pre akéhokoľvek začiatočníka úplne postačí tá lacnejšia, ideálne je mať 3, jednu aftma p.prútu (čiže na #4 prút #4 šnúru), druhú o 1 aftma vyššiu (do veterných podmienok) a tretiu na sušenie o aftma nižšiu…