Téma: Ako ťahat strímre ale aj muchy
Domov › Diskusné Fóra › Muškárenie – technika a lov rýb › Ako ťahat strímre ale aj muchy
- This topic has 4 odpovede, 2 hlasy, and was last updated pred 4 years, 6 months by Samael.
-
AutorPríspevky
-
8. júna 2020 o 9:30 #1872ajkoÚčastník (Participant)
Ahoj, ako ťaháte strímre v pokojnejšej vode? V prúde – proti prúdu – mi pekne pracuje, ale v pokojnejšej vode neviem, neviem… Nejako sa mi to neľúbi. Nehovoriac o tom, že väčšinou zostávajú na hladine. A rovnako muchy či nymfy – z 99% som doteraz nechytil rybu tak, že ich nechám pokojne splavovať ako píšu v odbornej literatúre, ale záber prišiel až pri sťahovaní (buď motám na zápästie alebo potiahnem tak 30 cm slučku). Ale tiež len v dostatočne prúdnej vode. Ešte doplním, že nechytám na pstruhákoch.
8. júna 2020 o 18:37 #1875SamaelÚčastník (Participant)Ahoj skús tu odkaz na youtube.
8. júna 2020 o 18:50 #1876SamaelÚčastník (Participant)A tu rýchle sťahovanie, tieto odkazy sa týkajú hlavne strímrov, ale na youtube je možné nájsť aj vedenie múch na jazerách a tak.
9. júna 2020 o 14:09 #1878ajkoÚčastník (Participant)Dik, takto nejako to robím 🙂
9. júna 2020 o 17:02 #1879SamaelÚčastník (Participant)Nemáš za čo. Tie techniky sťahovania treba skúšať. Na niektorú rybu platí viac to a na ínú zas to a pri love netreba úplne prepadnúť totál stereotypu vedenia strímra, lebo niekedy práve zmeny ťahania alebo náhle zastavenie atď… vyvolá reflexívny záber ryby.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.